Caça i pesca

Pescahttp://www.mont-rald7.altanet.org/sites/montral/files/recursos/fotos/fotosarticulos/pesca.jpg

Mont-ral és format per les ben diferenciades valls dels rius Brugent i Glorieta; ambdòs rius travessen el terme i els seus cursos són paral·lels. El riu Brugent neix a la localitat de Capafonts (a l'interior de la Serra de Prades) i finalitza el seu recorregut a l'alçada de la població de la Riba, on desemboca al riu Francolí.

L'entorn natural d'aquest riu és d'una gran bellesa. El vedat intensiu del riu Brugent comprèn una extensió aproximada de 120 Km; el seu inici és la població de Farena i la seva fi a la població de la Riba, en la qual s'efectuen repoblacions mensuals de truita fario. El lloc de pesca del vedat es divideix en quatre trams. El primer d'aquests comprèn des de l'antic refugi fin a l'Esqueix. El segin tram, zona infantil, comprèn 150 m per sobre i per sota del pont. El tercer tram comprèn des de l'antiga piscifactoria fins a l'Esqueix o riu Sec i el quart tram, des de Farena fins a l'antiga piscifactoria.


Caça

El territori de Mont-ral ocupa un terme divers i enlairat, on podem trobar el senglar, el teixó comú i la mostela que aprofitem els boscos rics de les serralades de Farena o la Cadeneta; als Motllats es troben perdius, conills i guineus. Als boscos hi ha diversitat d'ocells com tords, perdius, tudons... Els caçadors de la zona s'associen en diferents societats de caça com els Motllats i Brugent.